"I: - A tanfolyam elején említetted, hogy a művész-naplózás egy életforma. Akkor még nem értettem ezt teljesen, ma már maximálisan egyetértek.

 E: - Igen. Ez azért van így, mert olyan szokásaid alakulnak ki, amiket egyébként - ha nem naplóznál - nem vennél fel. Ez mellett elkezdesz tudatosabban figyelni saját magadra és a környezetedre. Annak ellenére, hogy mélyen el tudsz gondolkodni dolgokon, kiélesedik az a képességed, amit én csak úgy hívok, hogy 'maglátás'. Rengeteget köszönhetek a naplózásnak. Minden téren fejlődtem,  ha lehet ilyet mondani, és fejlődök minden egyes nap.

 I: - Ami nekem eddig a legszívmelengetőbb felismerés a naplózással kapcsolatban az az, hogy segít feldolgozni, helyére tenni az élet történéseit és mélyebben megismerni saját magam. Felszabadultabb és nyugodtabb vagyok, amióta naplózok. Arról ne is beszéljünk, hogy rengeteg olyan kreatív alkotói technikát sajátítottam el a segítségeddel, amit nem csak naplózásnál tudok hasznosítani.

 E: - Azért mondjuk ki nyugodtan, hogy te a naplózást elég magas szinten műveled. Nem álltál meg ott, hogy lesprickálod a virágokat festékkel és örülsz annak, hogy hasonló lett ahhoz, mint amit kirakott  X.Y. az egyik csoportba. Ez is nagyszerű teljesítmény, valóban, hiszen idáig is el kell jutni valahogy. De a művésznaplózásnak pont nem ez a lényege. Szerencsére neked ezt már sikerült megtapasztalnod."

Az összes részletfotót egyben ITT láthatod.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*