"I: - Szétnézek és azt látom, hogy rengeteg műved van. Egy rakás művésznapló, festmények és egyéb kreatív projektek, amiken dolgozol. Minden nap alkotsz?

 E: - Többnyire igen. Hozzátartozik az életemhez, ez hív. Számomra életforma lett az alkotás. Igazán nem tudok vele nem foglalkozni. Valamilyen szinten minden nap kapcsolódok hozzá, de ez hullámzó. Nekem is vannak olyan napjaim, amikor ténylegesen nem nyúlok hozzá semmihez. Ilyenkor se műhelyezés, sem otthoni alkotás.

 I: - Kibírod?

 E: - Nem. Olyankor fejben alkotok. (nevetünk) 

 I: - Azt meg hogy?

 E: - Folyamatosan születnek a fejemben oldalpárok, festmények, dísztárgyak, kreatív elgondolások egy-egy projekt kapcsán, de ezek közül nem mindegyik manifesztálódik. Van, amit megalkotok és van, ami bennem marad. Vannak olyan intuitív, hirtelen felindulásból született művek, amiket rögtön az adódó pillanat hevében megalkotok, és vannak az érlelődő projektek is, amik a képzeletemben folyamatosan változnak, alakulnak, formálódnak, míg véglegesen meg nem születnek. És van, hogy ez sem a végleges forma, mert megszületés után is folyamatában változtatok némelyiken. És van bennem egy 'asztalfiók' rész is, ahova bekerülnek olyan ötletek, amik megmaradnak ötlet szinten, aztán egyszer majd vagy előveszem, vagy nem. Ezt az élet úgyis hozza.

 I: - Volt, hogy besokalltál?

 E: - Megesett. Ma ezt már tudatosan élem meg. Átadom magam a lassulásnak. Tudod, az alkotói folyamat, az tulajdonképpen egy kreatív teremtő folyamat. Teremteni, létrehozni meg csak úgy lehet - szerintem - ha közben töltekezel is. Ez egy energia adok-kapok-transzformálok. Ha egyfolytában arra törekszel, hogy mindenáron alkoss még-még-még, és nem adsz magadnak időt és lehetőséget arra, hogy kellőképpen fel is töltsd magad ehhez, akkor átmegy az egész folyamat egy 'vergődésbe'. 

I: - Akkor te azt mondod, hogy észre kell venni és el kell fogadni azt a törvényszerűséget, hogy csak akkor tudsz magadból (ki)adni, ha van miből meríteni. 

E: - Pontosan így!"

Az összes részletfotót egyben ITT láthatod.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*