"K: - Ahogy elnézem egy-egy alkotásodat, rácsodálkozok, hogy mi mindent használsz fel egyetlen felületen. Erre a vászonra is felpakoltál egy csomó mindent. A naplókról meg ne is beszéljünk! Eszembe nem jutna ennyi mindent rátenni egy oldalpárra. Hogy jön ez?

 E: - Hát, ha visszaemlékszel, akkor már általános iskolában te is készíthettél ilyet rajz órán. Vagy legalábbis ehhez hasonlót. Ez részben kollázs, de nem csak papírok vannak rajta. Vastag rétegben felvitt akril, sturktúrázott gesso, fonalak, fém díszek, mindenféle kiegészítő. 

 K: - Ezt nevezik mixed mediának, ugye?

 E: - Igen. Mixed media alatt a különböző anyagok illetve képzőművészeti technikák egy alkotáson belüli ötvözését/egyesítését értem. Magyarul vegyes technikának mondjuk. A vegyes technika alkalmazása során mindannyian lehetőséget kapunk arra, hogy minél színesebben, sokoldalúbban, szélesebb körben ki tudjuk fejezni magunkat. A művészeteket, az alkotói folyamatokat ez mozgatja ugyanis: az önkifejezés.

 K: - Tehát, ha jól értem, akkor többféle anyagot és technikát alkalmazol egy felületen, mégpedig úgy, ahogy az neked tetszik.

 E: - Teljesen jól érted! A magam kedvére csipegethetek a különböző hozzávalókból, mégpedig a nekem tetsző elgondolásban, stílusban. Persze, a mixed media alkalmazásának is megvannak a maga törvényszerűségei. Én csak úgy hívom: a mixed media szentháromsága. Ha ezt a három elengedhetetlen dolgot megtanulod és betartod, akkor aztán tényleg kedvedre alkothatsz! És ezt bárki megteheti! Hát nem csodálatos?

K: - De az! Kedvet is kaptam hozzá! Most úgy alkotnék én is!

 E: - Ez fantasztikus! Akkor mire vársz? Ne ott ücsörögj, hanem gyere és alkossunk együtt! Megmutatok neked mindent, amit tudni szeretnél!"

Az összes fotórészletet együtt ITT tudod megnézni.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*