"E: - Mindig olyan bölcs vagy, és jók a meglátásaid! Ezer és egy útmutatást adtál már nekem és adsz másoknak is. Mondd, hogy csinálod?

 I: - Mi a baj?

 E: - Nincs baj, csak úgy tűnik, hogy te mindig mindenre tudod a helyes választ.

  I: - Ezt meg honnan veszed? Én általában csak kérdezni szoktam. A választ - függetlenül attól, hogy helyes vagy helytelen - te adod meg saját magadnak. Akik megmondják neked, hogy mit és hogyan csinálj, azok a saját gondolatukat és akaratukat helyezik bele a te szituációdba. Az nem a te válaszod. 

 E: - Igen, így van, tudom. Én is szeretnék ilyen segítő útmutató lenni. Sokszor jól jönne, ha olyan tapasztalt lennék, mint te.

 I: - De hiszen az vagy! 

 E: - Minden bizonnyal...

 I: - Egy egyszerű kérdés és megérted, hogyan adsz te magadnak, és ezzel másoknak is útmutatást. Figyelj! Műhelymunkán mit mondasz az alkotóknak, ha az a feladat, hogy jelenítsék meg szín(ek) segítségével az éppen bennük gomolygó feszültséget? Megmondod, hogy azt mindenképp ezzel vagy azzal a színnel kell megtenni? Én nem teljesen így emlékszek.

 E: - Persze, hogy nem! Időt adok nekik, hadd érleljék magukban a döntést. Arra ösztönzöm őket, hogy próbáljanak ki akár több színt is. Nem baj, ha elsőre nem sikerül a megjelenítés, a lényeg az, hogy keresgéljenek. Ehhez adok különböző módon segítséget, de a papírra mindenki a saját érzésének megfelelő színt jeleníti meg. Nem mondhatom, és nem is akarom megmondani, hogy ezt vagy azt a színt válassza, hiszen nem tudhatom, hogy kiben milyen szín dolgozik feszültségként és milyen színben szabadulhat fel ez a feszültség. Hiszen honnan is tudhatnám? Nem vagyunk egyformák... De ez nekem olyan természetes.

 I: - Na látod! Ezt a választ most sem én adtam neked. Te adtad saját magadnak. És honnan veszed azt, hogy ez másnak is olyan természetes? És nincs több kérdésem."

Egyben az összes részletfotót ITT tudod megnézni.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*