"I: - Beszélek hozzád és látom, hogy igazából nem is rám figyelsz. Olyan, mintha máshol lennél. Mi van veled?

 E: - Igen, valóban. Kérlek ne haragudj ezért! Máshol járnak a gondolataim. Mindenképpen muszáj befejeznem egy munkát, de kifogytam az inspirációból. Ezen agyalok.

 I: - Csak magadban ötletelsz és megrögzötten keresed a megoldási lehetőségeket, de mindig ugyanott lyukadsz ki. Mégpedig ott, hogy egész egyszerűen semmmi használható nem jut az eszedbe. Így van?

 E: - Pont így! A témával kapcsolatban már szinte mindent feltérképeztem a neten, de minél jobban belemélyedek, annál fásultabb leszek. Kezdek nagyon belefáradni. Te mit teszel ilyenkor?

 I: - Elengedem a problémát. Nem figyelek rá. Görcsösen ugyanis nem fog menni semmi. 

 E: - Jó neked, hogy ezt csak úgy meg tudod tenni. Én nem tudom könnyedén elengedni, hiszen határidős a projekt. Ezért a görcsös agyalás.

 I: - De te is meg tudod tenni! Miért hiszed azt, hogy a megoldás a fejedben van, csak még nem találtad meg? Ne agyalj, ne gondolkozz, és legfőképp ne ésszerűen keresd a válszt a dologra, hanem lépj egy kicsit túl magadon, és nézz szét. Figyelj a világra, a történésekre, az általuk benned kiváltott érzésekre. Ülj be egy forgalmas kávézóba és csak figyeld az embereket, a testtartásukat, az öltözékük színét. Látogass el egy olyan épülethez, ami a szokványostól eltérő építészeti stílusban készült. Menj be, nézz körül és hagyd, hogy hassanak rád a látottak. Vagy menj el, és nézz meg egy kiállítást valahol a városban. Mikor voltál utoljára színházban? Na, ugye? Kerekedj fel és indulj! Nekem a kiállítás és a tánc szokott beválni. Menj el valahova táncolni. Csak úgy. Más emberekkel való kapcsolódás, más művészeti ágak által ért impulzus. Ez a kulcs. Mozdulj ki a megrögzött agyalásból és helyezd át a figyelmed fókuszát máshova. Figyeld a külvilágot, csodálkozz rá a sokszínűségére és engedd be magadba az általuk közvetített impulzusokat. Olyan energiákat mozgósít majd benned, ami segít túllendülni ezen a megrekedt állapoton. És meglátod, egyszer csak a megoldás jön magától.

 E: - Hű! Most, hogy ezeket a lehetőségeket így elmondtad, már kicsit jobban is érzem magam. Ezekre nem is gondoltam, látod? Köszönöm a tanácsaidat és azt, hogy kibillentettél ebből a görcsös megoldáskereső állapotból. Ma délután a nyakamba veszem a várost."


Egyben az összes inspirációs fotót ITT tudod megnézni.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*