"I: - Beszéltünk már arról nem egyszer, hogy az alkotni vágyók sokszor azért félnek nekiállni alkotni, mert látva mások munkáját nem érzik magukat elég tehetségesnek. Felmerül bennük, hogy esetleg nem elég ügyesek. Emlékszek, hogy bennem is volt egy ilyen félsz.

 E: - Igen, ez is egy ok. Sok ilyen eset van. Még akkor is, ha átadjuk nektek a technikai alapokat. Féltek, hogy nem vagytok elég kreatívak, vagy pedig az a baj, hogy épp nem engedtek utat ennek a kreatív erőnek. Már akkor találkoztam ezzel a problémával, amikor először tartottam foglalkozásokat. Sokáig nem tudtam mit kezdeni ezzel a jelenséggel, csak szemléltem és azt gondoltam, hogy ez biztos egyedi eset és a következő ilyen foglalkozásnál már jobb lesz a helyzet.

 I: - Jobb lett?

 E: - Határozottan nem. És ez engem mélyen megérintett. Annyira, hogy elkezdtem kísérletezni. Más aspektusból közelítettem meg a mixed-media technika tanítható átadását. És rájöttem arra, hogy a technikai alapok után mi az a két legfontosabb dolog, amivel elengedhetetlenül foglalkozni kell azért, hogy ne csak magabiztos és technikás alkotóvá válj, hanem, hogy a teremtő kreatív éned is felszabaduljon. Ezeket, ahogy tapasztaltad is, beépítettem a tananyagba.

 I: - Kérted tőlünk, hogy bízzunk benned, és ne megérteni próbáljuk a feladatokat, hanem gondolkodás nélkül megcsinálni. Nekem ez volt az a pont, ahol átadtam magam az egész folyamatnak, és milyen jól tettem! Nem gondoltam volna, hogy ezt kihozod belőlem. Köszönöm!

 E: - Magadnak köszönd, mert te döntöttél úgy, hogy belevágsz. Végig is csináltad. Én csak a módszert adtam, de te voltál az, aki kitartóan dolgoztál magadon. A te érdemed, hogy végül sikerült kinyitnod azt a bizonyos ajtót."

Az összes részletfotót egyben ITT láthatod.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*