"I: - Hogy állsz a klisékkel?

 E: - Melyikre gondolsz, a közhelyre vagy a nyomólemezre?

 I: - A közhelyre.

 E: - Nem törekszem rá, hogy mindenáron használjam, de megesik, hogy közhelyeseket mondok. Sőt! Gyártottam is már ilyet, direkt.

 I: - Nocsak, kíváncsivá tettél!

 E: - A karmester-kontra-naplózó a kedvencem.

 I: - Ja, hogy már kedvenced is van... Véletlenül se fogd vissza magad! (nevet)

 E: - Jól figyelj! Art journal (művésznapló) oldalpár elkészítésének nekiállni olyan, mint amikor a zenekar élére kiáll a karmester és elkezd vezényelni.
Persze, maga a dallam (alkalmazott technikák) lehet, hogy közismert már rég. Akár a zenészek (az általad használt eszözök) is lehetnek ugyanazok, mint egy másik karmester (másik alkotó) vezénylete alatt. Mégis a dirigens (ez vagy TE!) pillanatnyi koncentráltságától, felkészültségétől, rutinjától és mindezek mellett hangulatától is függ az, hogyan is vezényli le a darabot (készíti el az alkotását). Nincs két egyforma karmester (naplózó) - ugyanolyan lelki állapottal és azonos szívdobbanással - és ezáltal két egyforma vezénylés (alkotás) sincs. Ha csak apró nüanszokban, de akkor is különbözik egymástól két vezénylet (alkotás). És ez így van rendjén, mert ettől egyedi, sajátságos és élvezhető a darab (vagyis az az oldalpár, amit megalkotsz).

 I: - Mondjuk igen, benne van a sablonosság, de nekem mégis tetszik ez a párhuzam!"


Van olyan gondolat, ami közhelyes, de számodra mégis fontos a mondanivalója?

Egyben az összes inspirációs fotót ITT tudod megnézni.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*