"I: - Arról a szóról, hogy GAZDAGSÁG, mi jut először az eszedbe?

 E: - (hangosan felnevet) A mérhetetlen arany-mennyiség.

 I: - Kifejtenéd ezt bővebben?

 E: - (nevet) Például az aranyeső és az aranyfüst fólia.

 I: - ??

 E: - Ha valóban tudni szeretnéd, elmondom.
10 éves koromig családi házban éltünk. Közvetlenül a bejárati kapu mellett volt egy rózsabokor, és az mellett egy szépséges aranyeső fa.
Gyerekként mindig azzal szórakoztam, hogy jövet-menet 'megpendítettem' az ujjammal az aranyeső egyik ágát és azt néztem, hogy az miként mozog utána fel-le. Ez a rituálé akkor volt a legszebb, ha eső után voltunk. Ilyenkor ugyanis egy-egy 'pengetés' után az esőcseppek gyönyörűséges koreográfiába, szanaszét szálltak. Olyan volt, mint egy tüzijáték. Pengetés volt, amikor elmentem otthonról és pengetés, amikor hazaértem. Ez egy ilyen elköszönő, üdvözlő szertartás volt.
De hiszen te is tudod, hogy milyenek a gyerekek. Aztán, apu halála után elköltöztünk...
Figyelj, maradjunk annyiban, hogy ha egyszer megadatik, hogy családi házba költözzek a szeretteimmel, a bejárat mellé biztos ültetni fogok egy aranyeső fát.

 I: - Kívánom, hogy így legyen! És az aranyfüst?

 E: -Tudod, az eddigi művészeti projektjeim alatt számtalan eszközzel és hozzávalóval dolgoztam. Vannak kedvenc termékeim és kevésbé használtak.
Az aranyfüst valóban bearanyoz! Nem csak az alkotást, de a szívemet is! A látványa, a varázsa... Aranyfüst fóliát azért szeretek használni, mert az olyan, mintha megkoronáznám vele az alkotásomat. Ad a felületnek egy szépséges csillogást, varázslatos élettel tölti meg a részleteket.
Annak, hogy hol helyezem el az aranyfüstöt egy alkotáson belül, mondanivalója van!

 I: - Ha most látnád, hogy csillognak a szemeid, miközben ezt meséled!

 E: - Igen, mert számomra az igazi gazdagság ezeknek a pillanatoknak a megélése.
Ilyen az, amikor a szeretteiddel lehetsz, amikor egy igazán jót és tartalmasat beszélgettél valakivel, amikor az utcán váratlanul mosolyt kapsz egy embertől (aztán később rájössz, hogy milyen ereje van annak, ha a mosolyt te adod), vagy amikor egy másik emberrel egyszerre tudtok hallgatni és élvezitek, hogy csak úgy együtt benne vagytok a csendben, és ilyen az is, amikor kedvedre elmerülhetsz az alkotásban.
Sorolhatnám tovább, de biztos érted, hogy mire gondolok.
A pillanat felismerése, megélése, és az, hogy képes vagyok nyitott szívvel rácsodálkozni a világra - ez számomra a gazdagság. "


Te, aki most olvasod ezeket a sorokat, mit gondolsz erről?
Neked mit jelent a GAZDAGSÁG?


Egyben az összes inspirációs fotót ITT tudod megnézni.

Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*